Vrijwilliger

Schovenhorst heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers die onder andere meewerken bij de uitvoering van de educatieve programma's, rondleidingen verzorgen of allerlei klussen uitvoeren.

Stichting Schovenhorst wil haar vrijwilligersteam uitbreiden.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de hieronder genoemde taken:

Gids voor rondleidingen van groepen

U verzorgt rondleidingen door de bomentuinen op ons landgoed. Dit gebeurt op afspraak voor groepen en/of op vaste tijden van de week. Bent u enthousiast om uw interesse in de natuur over te dragen aan onze gasten, dan zoeken wij u! Specifieke bomenkennis voor deze functie wordt u door Schovenhorst aangereikt.

Begeleiders educatieve bosbuitenprogramma's

Voor het begeleiden van kinderen van diverse basisscholen uit de regio bij educatieve bosbuitenprogramma's zoeken wij spontane mensen die het leuk vinden om met kinderen om te gaan. Hiervoor is geen onderwijservaring vereist. Enthousiasme, spontaniteit en inlevingsvermogen in kinderen zijn uitgangspunten voor deze vrijwillige taak. Deze programma's vinden plaats in het voor- en najaar.

Begeleiders schoolreisjes in de natuur

Buiten spelen in de natuur is voor veel kinderen tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur hebben wij schoolreisjes ontwikkeld voor basisscholen. U zet de materialen klaar voor die dag, verzorgt de inleiding en begeleidt de programma's (onderbouw en/of bovenbouw), verzorgt de dagafsluiting en ruimt nadien de materialen weer op. Kortom, u bent degene die de kinderen een onvergetelijke dag bezorgt in de natuur. Specifieke onderwijservaring is niet nodig. Wij zoeken mensen die enthousiast zijn, flexibel, doortastend maar toch spontaan en zich goed kunnen inleven in kinderen. Daarnaast bent u aanspreekpunt voor de leerkrachten en begeleidende ouders. Deze schoolreisjes vinden plaats in mei, juni, juli en september, oktober.

Klussers

Op ons landgoed zijn regelmatig kleine klusjes te doen, zowel binnen als buiten. Het betreft o.a. reparatie van materialen voor schoolprogramma's, kleine technische klussen, timmer- en schilderwerkzaamheden. Wij hebben een team van klusmannen die zich op de dinsdagmorgen hiermee bezig houdt. Graag willen wij deze groep versterken. Incidenteel wordt uw hulp ook op andere dagdelen gevraagd, bijvoorbeeld bij evenementen. Bent u handig en vindt u het leuk om te helpen ons landgoed te onderhouden dan kunt u zich aanmelden.

Tuinmedewerkers

Heeft u groene vingers, bent u een buitenmens? Vindt u het leuk om de onderbegroeiing van onze bomentuinen en rondom de gebouwen bij te houden, dan bent u onze man/vrouw! We zoeken hiervoor zelfstandig werkende vrijwilligers.

Wat hebben wij u te bieden:

  • onderdeel worden van een gezellig vrijwilligersteam en leuke organisatie
  • meewerken aan het uitdragen van een landgoed met bijzondere bomentuinen
  • met uw inzet helpt u mee aan het behoud van cultuur-historisch erfgoed op de Veluwe
  • verantwoordelijk voor een belangrijke taak op het landgoed
  • jaarlijks vrijwilligersuitje

Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen met 0341-351207.

U kunt zich ook online aanmelden als vrijwilliger


Delen
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Twitter


Vriend van Schovenhorst
Vriend of Sponsor krijgen korting op (culturele) activiteiten.  (lees verder)