Drie Continentenbos

Naast de tuinen bestaat het landgoed uit 150 hectare bos. In het Driecontinentenbos groeien coniferen uit Azië, Noord Amerika en Europa.

Het is een afwisselend bos, met veel jonge bomen, waar nog volop onderzoek wordt gedaan. Het Kolkbos is genoemd naar de diepe kuil die in het bos ligt. In de drooggevallen kolk, waar vroeger schapen dronken, groeien nu rododendrons tot diep in de kuil.
In de rest van het bos domineren enorme Corsicaanse dennen de kroonlaag op 35 meter hoogte. Op de open plekken ertussen groeit een nieuwe generatie bos. Tamme kastanjes, beuken en berken wisselen douglassparren af, en maken zo iedere stap verder het bos in anders. Hier en daar ligt een ontwortelde boomstronk, overgroeid met klimop en paddestoelen.
Alle stadia van het leven in het bos zijn te zien: het aftakelen van een boomstam naast het ontkiemen van een verlegen jong sparretje. En stevige, volwassen bomen naast jonge, stakerige stammen volop in de groei. Het Kolkbos is zoals wij een bos graag zien.


Plattegrond

Delen
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Twitter


Vriend van Schovenhorst
Vriend of Sponsor krijgen korting op (culturele) activiteiten en locatiehuur van de Werkstee en het Koetshuis.  (lees verder)