Landgoed Schovenhorst

Het mooiste geheim van Putten

Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 160 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. 
Nu is het er fijn (ver)dwalen maar verschillende zorgvuldige geplande wandelingen helpen je de bomentuinen per thema te ontdekken.

Ook is er de mogelijkheid om op sleeptouw genomen te worden door een gids, die van alles kan vertellen over het landgoed. Maar uiteindelijk kan niemand de geheimen van het landgoed beter delen dan de bomen zelf. 
Zoals de trotse exemplaren in De Kleine Pinetum die pochen over hoe ze in 160 jaar maar liefst 40 meter groeiden, pluizige Japanse Levensbomen die mopperen over de overlast van boomklevers en Corsicaanse Dennen die schoorvoetend plaats maken voor tamme kastanjes.

Naast wandelingen biedt Landgoed Schovenhorst tal van andere activiteiten voor de hele familie; van themadagen tot workshops, kinderspeurtochten en theatervoorstellingen zowel binnen als  in de open lucht. 
Maar wat je ook doet: besluit ieder bezoekje met het beklimmen van de 40 meter hoge bostoren voor een weergaloos uitzicht op het mooiste geheim van Putten. Lees verder

Illyria "engels openluchttheater"

Datum Zaterdag 3 september

met de voorstelling: A Midsummer Night’s Dream!

In Illyria's 25ste seizoen de reprise van dit onnavolgbare gezelschap waarin zij de show opvoeren waarmee ze in hun eerste jaar hebben opgetreden.

Vijf paren - drie menselijke, een fee en een mythische - worden zwaar getest in hun relatie tot elkaar. Zij worden op de proef gesteld wanneer zij in het bos op een groep amateurtoneelspelers stuiten die bezig is met het repeteren van een toneelstuk. Voeg daarbij een bedwelmend brouwsel van verwarring, magie en onheil, en je hebt de meest hilarische comedy voor een maan overgoten zomeravond.

Op de dag zelf aan de kassa (contant)

Volwassenen € 17,50 p.p.

Kinderen tot 13 jaar € 12,50 p.p.

Vrienden van Landgoed Schovenhorst incl. 1 introducé ontvangen € 2,50 korting per kaartje, graag reserveren bij info@schovenhorst.nl

Voorverkoop tot 2 september 17.00 uur

Online via
http://www.theenglishtheatre.nl/ 

Volwassenen € 15,00 p.p.

Kinderen tor 13 jaar € 10,00 p.p.

Aanvang
19.30 uur (17:30 open)

De voorstelling gaat door ongeacht de weersomstandigheden.
Het wordt aangeraden een stoel mee te nemen. Deze zijn ook te huur voor €1,- ter plekke. Zorg voor warme kleding, de kans bestaat dat naarmate de avond vordert het kouder wordt.

(Lees verder)

Plattegrond

Agenda / Nieuws

illyria-folder-2016.jpg
.
Zaterdag 3 september
Illyria "engels openluchttheater" (Lees verder)
hopeest.jpg
.
4 september
Congolese aanschuifmaaltijd (Lees verder)
koetshuis.jpg
.
21 september
Theater Stroud - Zonder Voornemens (Lees verder)
zomeravond.jpg
.
25 september
De zomer voorbij (Lees verder)
poort-martin-en-uil-gr.jpg
.
16 Oktober
Familiethemadag:  Het geheim van Landgoed Schovenhorst! (Lees verder)
koetshuis2.jpg
.
21 oktober
Theater Stroud - Het moet eruit (try out) (Lees verder)
boshut.jpg
.
22 Okt.
GELDERSE MUSEUMDAG (Lees verder)
koetshuis3.jpg
.
5 november
Theater Stroud - De Toon van de Tijd (Lees verder)
cult-wandeling-schovenhorst.jpg
.
Jaar rond!
Landgoed Schovenhorst. Een cultuurhistorische wandeling (Lees verder)


Schovenhorst vanuit de lucht!