Welkom op Landgoed Schovenhorst

Ontdek de geheimen van de ‘wonderebomenwereld' van Schovenhorst! Een wandeling over het Noordwest Veluwse, 160 jaar oude landgoed zit vol verrassingen. Historische bomentuinen en moderne architectuur, natuur en kunst, leren en spelen en genieten en ravotten: het is er allemaal. Dwalend door de bomentuinen ontdek je majestueuze bomen van exotische komaf, natuurlijke en door mens gemaakte kunstwerken en stille paadjes die je fantasie prikkelen. Het hoogtepunt, de Bostoren, laat je het bos van een andere kant zien. Kijk op de Agenda pagina voor de eerstkomende activiteiten. Lees verder

Nu kan het nog!

Geniet van de prachtige herfstkleuren op Landgoed Schovenhorst, het uitzicht vanaf de 40 meter hoge bostoren “de bijzondere bomentuinen”, “het prachtige bos”
Een en al KLEUR!

Gratis wandelen, maak een heerlijke stevige wandeling! 2,5 kilometer door de bijzondere Bomentuin (volg de paaltjes met de groene plaatjes bomentuinwandeling) of neem de prachtige Boswandeling van 4 kilometer (volg de paaltjes met de gele plaatjes boswandeling), je kunt ook de cultuurhistorische wandeling maken van 8 kilometer (volg hierbij de paaltjes met de rode plaatjes cultuurhistorische wandeling) (lees meer en download de folder)

(Lees verder)Agenda / Nieuws

door-lijst-apenboom.jpg
.
Jaar rond!
Beschermde planten: één tentoonstelling in 24 botanische tuinen (Lees verder)
cult-wandeling-schovenhorst.jpg
.
Jaar rond!
Landgoed Schovenhorst. Een cultuurhistorische wandeling (Lees verder)


Schovenhorst vanuit de lucht!