Landgoed Schovenhorst

Het mooiste geheim van Putten

Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 160 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. 
Nu is het er fijn (ver)dwalen maar verschillende zorgvuldige geplande wandelingen helpen je de bomentuinen per thema te ontdekken.

Ook is er de mogelijkheid om op sleeptouw genomen te worden door een gids, die van alles kan vertellen over het landgoed. Maar uiteindelijk kan niemand de geheimen van het landgoed beter delen dan de bomen zelf. 
Zoals de trotse exemplaren in De Kleine Pinetum die pochen over hoe ze in 160 jaar maar liefst 40 meter groeiden, pluizige Japanse Levensbomen die mopperen over de overlast van boomklevers en Corsicaanse Dennen die schoorvoetend plaats maken voor tamme kastanjes.

Naast wandelingen biedt Landgoed Schovenhorst tal van andere activiteiten voor de hele familie; van themadagen tot workshops, kinderspeurtochten en theatervoorstellingen zowel binnen als  in de open lucht. 
Maar wat je ook doet: besluit ieder bezoekje met het beklimmen van de 40 meter hoge bostoren voor een weergaloos uitzicht op het mooiste geheim van Putten. Lees verder

Vaderdag: Het geheim van de ADELAAR!!

19 Juni - Wat voor een geheim zal Schovenhorst hebben voor de gezinnen en speciaal voor de vaders natuurlijk! 

Het geheim van de ADELAAR!! 
Een aanrader voor alle stoere vaders met hun gezin..
Maak kennis met de verborgen geheimen van de valkerij.
Verras je vader.. of vader.. verras je gezin, hoe spannend en geheimzinnig! noteer je het vast!
Agenda / Nieuws

poortzilver.jpg
.
Zaterdag 28 Mei
28 mei Lees verder
adelaar.jpg
.
19 juni
Vaderdag: Het geheim van de ADELAAR!!
yoga.jpg
.
21 juni
Yoga Internationale dag van de Yoga!
museum.jpg
.
20 juli
Museum en sprookjesbos
museum.jpg
.
3 augustus
Museum en sprookjesbos
kkc-2012-1_1.jpg
.
5 Aug t/m 7 Aug
Tussen Kunst Kitsch & Coniferen


Schovenhorst vanuit de lucht!